Šunų viešbutis

Dekoratyvinių triušių lytinis brendimas

Dekoratyviniu triusiu lytinis brendimasKralikiniai ir dekoratyviniai triušiai taip skiriasi charakteriais lytinio brendimo metu, kad jų šeimininkai net nenuspėja, kai ateina laikas triušių brendimui. Kiti ne tik nenuspėja, o prisiima visą triušio „grožį“ sau.

Dekoratyvinių triušių lytinio brendimo ženklai

  • Triušis tampa agresyvus. Jis gali pulti ant jūsų rankų ar kojų ir gana stipriai kąsti kai išeina iš narvelio pasivaikščioti. Jis gali pulti ant rankų tuo metu, kai bandysite jį pamaitinti. Todėl, jei būsite neatsargūs, galite likti su prakąsta ranka.
  • Triušis pradeda „žymėtis“. Jis tai daro dviem būdais: smakru, kuriame yra specialios liaukos, arba šlapimu. Tai daro ir patinai, ir patelės.
  • Triušis pradeda kasti. Dažniau tai daro patelės, besistengiančios padaryti urvą. Tačiau kartais tokiu užsiėmimu pasižymi ir patinai.
  • Triušis pradeda muistytis ir sukiotis būdamas ant jūsų rankų arba aplink kojas. Kartais jis gali įkąsti į rankas arba kojas. Tačiau ne stipriai, o lengvai. Muistymasis ir sukimasis ratais praneša apie tai, kad triušis išsirinko jus kaip savo meilės objektą. Ir dabar jis jumis rūpinasi.
  • Triušis nustoja eiti ant padėklo. Ir pradeda tai daryti visur, kur tik nori. Ir pačiame narvelyje, ir vaikščiodamas po namus. Tokie veiksmai – ryškus triušių lytinio brendimo požymis. Kaip rodo praktika – reikia kantrybės – su laiku triušis nustos taip elgtis.
  • Patelei gali prasidėti klaidingas nėštumas. Taip būna kai patelė pradeda kramtyti šieną, daryti lizdą ir traukioti iš savo kailiuko pūkus.

Kada prasideda triušių lytinis brendimas?

Kaip ir žmonėms, triušiams šis periodas prasideda individualiai. Tačiau dauguma triušių pradeda lytiškai bręsti 3-4 mėnesių.

Ką daryti lytinio brendimo metu?

Visų pirma, reikia pamiršti apie tai, kad triušį reikia su kuo nors supiršti. Net jeigu ir dėl to, kad triušiui šiuo periodu uždrausta poruotis. Nors ir ne visada galima pataikyti į triušio veisimosi laikotarpį. Tiksliau – tik maža dalis triušių tam tinkama.

Todėl jums teks veikti kitais metodais:

  1. Apsišarvuokite kantrybe. Lytinio brendimo metu visi triušio jausmai sustiprėja, kiekvieną jis mato kaip priešą ir „įsibrovėlį“ į jo teritoriją. Todėl agresija tampa hipertrofuota. Mokykitės priimti viską filosofiškai – triušiai visiškai normaliai save auklėja, ir šį periodą jie praeis sėkmingai.
  2. Nusipirkite storas pirštines ir kojines. Čia tam atvejui, jei triušis kėsinasi į jūsų rankas ir kojas. Po kiekvieno tokio bandymo triušį reikia sudrausminti balsu ir iškart uždaryti į narvelį.
  3. Iš naujo išmokykite triušį daryti ant padėklo. Deja, šiuo etapu teks iš naujo triušį išmokyti daryti ant padėklo. Darykite tai tiek, kiek reikia.
  4. Nupirkite triušiui draugą arba draugę – žaisliuką. Žaisliukas turi būti triušio ūgio, minkštas, bet ne per daug pūkuotas.
  5. Iškastruokite patiną arba sterilizuokite patelę. Tai ekstrinis metodas ir jį rekomenduojama naudoti tik esant rimtoms priežastims.

Po kelių mėnesių požymiai sumažės iki minimumo ir triušis pradės po truputį nusiraminti. Ypatingai jei jūs rasite jam jo skonio žaisliuką.

Taip pat skaitykite: Kaip suprasti triušį?, Triušio pažintis su kitais augintiniais

Leave a Reply