Šunų viešbutis

Pasiekimai Estijoje

Praėjęs savaitgalis (spalio 6-8 d.) buvo itin sėkmingas Lietuvos konkūro raiteliams. Pajėgiausi Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir kitų Europos šalių žirginio sporto profesionalai rinkosi Estijos sostinėje Talino arenoje «Saku Suurhall», kur vyko dviejų žvaigždučių Tarptautinės žirgų sporto federacijos (FEI) Pasaulio konkūrų taurės Vidurio Europos lygos Šiaurės grupės varžybos.

Pasekimai_Estijoje-2

Penktadienį net tris kartus skambėjo Lietuvos himnas, nes Matas Petraitis su žirgu Carleone užėmė pirmą vietą 125/130 cm dviejų etapų maršrute jaunų žirgų grupėjė, o su kumele Soli Deo Glorija jis triumfavo dar dviejose rungtyse.

Pasekimai_Estijoje-1Šeštadienį Mato brolis Kristupas su Corland Star iškovojo pergalę 125/130 cm maršrute jaunų žirgų grupėje, o Andrius Petrovas su Leelandi užėmė antrą vietą. 135 cm konkūre Andrius su Caracas buvo antras, Monika Paulauskaitė su Groeje Vrijdag užėmė trečią vietą, o 145 cm konkūre Andrius su Centrino tapo nugalėtoju. Vakare vykęs «Six bar» rungtį laimėjo Irmantas Grikienis su Glamour For Ever, jam pavyko peršokti 192 cm aukščio kliūtį.

Sekmadienį 125/130 cm konkūre po persirungimo Matas ir Kristupas užtikrintai iškovojo antrą ir trečią vietą jaunų žirgų grupėje, o sudėtingiausią «Grand Prix» rungtį po persirungimo, kuriame dalyvavo tik trys raiteliai, laimėjo lenkas Michal Kazmierczak su Stakorado. Geriausias Lietuvos raitelis buvo Andrius Petrovas, su Centrino jis užėmė dešimtą vietą.

Pasekimai_Estijoje-3

Teksto ir nuotraukų autorė Elena Zobova

Leave a Reply