Šunų viešbutis

Burunduko prijaukinimas

Norint prijaukinti burunduką, jums prireiks nemažai kantrybės. Burundukai yra nepatenkinti, kad juos laikote narvelyje ir gali imti protestuoti. Dėl to nenustebkite, jei žiurkėnas įkąs jums į ranką, kai sumanysite netikėtai paimti žiurkėną iš narvelio. Pagrindinė elgesio su burundukais taisyklė – negalima daryti staigių judesių ir kelti triukšmo. Norint prijaukinti burunduką, taip pat svarbu tai daryti nesudėtingai ir palaipsniui.

Nuo ko pradėti burunduko prijaukinimą?

Kuomet jūs pirmą kartą įkelsite burunduką į jo narvelį, netrukdykite jam ir leiskite apsiprasti. Pripratimas prie naujos vietos užtruks dvi tris savaites. Pabendraukite su savo augintiniu retkarčiais prieidami prie jo narvelio, kad burundukas priprastų prie jūsų.

Vienas iš lengviausių būdų prijaukinti burunduką – duoti jam saldumynų. Kai žvėrelis pripras prie savo naujų namų, paimkite saują arachisų riešutų ir padėkite jų narvelyje. Kai kurie burundukai gali ramiai sėdėti jūsų rankoje, kiti pastvers iš rankos riešutus ir pabėgs jų valgyti narvelio kamputyje. Tik būkite atsargūs, nes burundukas gali sugalvoti pasislėpti ir jūsų rūbuose.


Reikėtų priminti, jog burundukai tapo naminiais gyvūnėliais visai neseniai ir dėl to visiškai yra neįmanoma jų prijaukinti visiškai. Be to, po žiemos burundukas dažnai vėl sulaukėja, todėl pavasarį tenka jį prijaukinti iš naujo. Tik prijaukinimo procesas jau būna daug trumpesnis ir lengvesnis nei pirmą kartą.

Taip pat skaitykite: Burundukų elgesys, Burundukų laikymas

Leave a Reply