Šunų viešbutis

Burundukų maitinimas

Kuo galima maitinti burundukus:

  • Džiovintų vaisių mišiniai, grūdai, javai;
  • Ribojant: saulėgrąžos, moliūgų sėklos, įvairūs riešutai;
  • Vaisiai, uogos, žalumynai (pavyzdžiui, pienės);
  • Varškė, pienas (kaip papildomas maistas);
  • Milčiai, žiogai ir kiti vabzdžiai;
  • Virta vištiena, neriebi jautiena.

Burundukai labai mėgsta saulėgrąžas ir riešutus, bet juos reikia duoti ribotai (nes kitaip gali nukentėti gyvūnėlio kepenys).

Burundukui sausas maistas yra pagrindinis, sultingas maistas – papildomas maistas, o visa kita – skanėstai (saulėgrąžos, riešutai, rauginto pieno produktai ir t. t.).

Ko negalima duoti burundukui?

  • Migdolai;
  • Citrusiniai vaisiai;
  • Vaisių gabaliukai, tarp jų ir slyvų kauliukai;
  • Cukrus.

Žemės riešutais maitinkite atsargiai, nes juose gali būti aflatoksinų (ne patys riešutai, bet grybelis, kuris, esant aukštai temperatūrai ir padidėjusiai drėgmei, gali imti vystytis ant žemės riešutų ir kukurūzų).

Kaip lengviausia maitinti burunduką?

Gyvūnų prekių parduotuvėse galima nusipirkti specialų maistą, skirtą burundukams. Iš paruoštų mišinių kartais reikia išimti saulėgrąžas ir riešutėlius, jeigu jų ten per daug. Į mišinį galima dar įdėti avižų, avižinių dribsnių ar moliūgų sėklų.

Jeigu nepavyks rasti specialaus maisto, skirto burundukams, tiks bet koks graužikų maistas. Į šitokį mišinį įdėkite ir šiek tiek lazdyno ir kedro riešutų.

Kaip duoti burundukui vandenį?

Burundukas visada turi turėti vandens. Jeigu jūs turite automatinę girdyklą, iš pradžių burundukas gali nesuprasti, kad joje yra vandens ir iš ten negerti. Parodykite gyvūnėliui, kaip ja reikia naudotis – paspauskite ant girdyklos rutuliuko, kad imtų tekėti vanduo ir atsargiai mirktelkite gyvūnėlio nosytę į vandenį.

Ar duoti burundukams vitaminus?

Jeigu jūs abejojate, ar maitinate burunduką pakankamai subalansuotu maistu, pamėginkite įtraukti į augintinio racioną vitaminus. Naudokite specialius vitaminus, skirtus graužikams. Patogiausia naudoti skystus (lašų pavidalu) vitaminus, kuriuos galima sumaišyti su maistu-tyrele arba įpilti į vandenį.

Atminkite: vitaminų perteklius daug pavojingesnis, nei jų nepakankamas vartojimas.

Kaip maitinti burunduką prieš žiemos miegą?


Prieš žiemos miegą reikia padidinti burunduko maisto racioną tam, kad jis normaliai perneštų žiemą. Tai, ko burundukas nesuvalgys, jis nusineš kaip atsargas į savo urvelį. Stebėkite, kad į šias atsargas nepatektų produktai, kurie gali sugesti (pavyzdžiui, nedžiovinti vaisiai ir daržovės).

Kai burundukas įmigs, priberkite į jo dubenėlį džiovintų morkų, saulėgrąžų, riešutų ir džiovintų vaisių. Burundukas periodiškai atsibus ir maitinsis šiuo mišiniu.

Taip pat skaitykite: Burundukų laikymas, Burundukų elgesys

Leave a Reply