Šunų viešbutis

Ar jums tinka degu?

Degu, arba kitaip Čilės voverė, yra kilusi iš Pietų Amerikos, Čilės lygumų. Gyvūnas labai aktyvus, nedidelio apie 30 cm. ūgio, uodega iki 14 cm. Suaugusio gyvūno svoris yra 200-300 g. Degu kailis storas ir tankus. Gyvūnas rudai pilkos arba rudai geltonos spalvos. Namų sąlygomis, esant tinkamam laikymui, priežiūrai, mitybai, gyvūnėliai gyvena iki 6-8 metų.

Degu pasižymi pačiu aukščiausiu intelektu tarp graužiku, juos lengva prijaukinti, jie bendraujantys ir smalsūs. Stebėti degu – reiškia atrasti kažką naujo graužikų elgsenoje. Kiekvienas individas turi savo ryškų charakterį, tuo pačiu išlaikomas tipinis degu judrumas ir energingumas. Jeigu jus pamėgote šį simpatišką judrų gyvūnėlį ir nusprendėte jį laikyti namuose, būtina žinoti apie jų charakterį. Šie gyvūnai labai socializuoti, todėl gamtoje gyvena kolonijomis. Geriausia įsigyti du arba trys gyvūnėlius, tada jie neliūdės ir bus geros nuotaikos.

Jeigu jus norite įsigyti vieną gyvūnėlį, jam būtina skirti pakankamai dėmesio, bendrauti, prijaukinti. Jeigu jus neturėsite tam laiko, augintinis gali užaugti laukinis. Kai tokį ima ant rankų, jis gali būti agresyvus ir netgi įkasti. Todėl kai tik isigysite degu, nepamirškite su juo dažnai kalbėtis, kartais glostykite gyvūnėlį. Palaipsniui bandykite maitinti iš rankų. Tada gyvūnas jūsų nebijos, o džiaugsis kai jus priartėsite prie narvo.

Didelis šio gyvūno privalumas lyginant su savo gentainiais tas, kad jis „dirba“ diena, todėl nevargins jūsų naktimis.


O štai gyvūno laikymo trūkumai: degu triukšmauja ir švaisto patiesalą – tiesa tik dieną. Todėl perkant degu, reikia būti pasiruošusiam reguliariai valyti aplinką aplink narvą. Be to, degu graužia visą nemetalinę įrangą ir daiktus, esančius narve, todėl tenka pirkti naujus namus, žaislus ir kt. Ir dar kai kas svarbaus: išleidžiant degu palakstyti po butą, reikia nepamiršti, kad gyvūnėlis gali pabandyti graužti elektros laidus, stalą, tapetus ir netgi nuorūką. Todėl reikia laikinai paslėpti viską, kas gali pakenkti gyvūno sveikatai.

Taip pat skaitykite: Žiurkėno laikymasBurundukų laikymas.

Leave a Reply