Šunų viešbutis

Įdomūs faktai apie gyvūnus (iš Gineso rekordų knygos) – II

1. Pats mažiausias katinas

Pats mažiausias katinas yra himalajų-persų blue pointas, vardu Taker Toy. Kai jis užaugo, jo ilgis tesiekė 19 cm. Jis priklauso Katrinai ir Skotui Forb (JAV).

2. Katinai-sunkiasvoriai

Pačiu sunkiausiu iš kada nors įregistruotų naminių katinų buvo Džimis, laukinių kačių patinėlis, kuris priklausė Tomui Vaizui (Australija). Paskutiniais savo gyvenimo metais 1986 m., būdamas 10-ies metų, jis svėrė 21,3 kg.

3. Pačios seniausios katės

Ma, laukinių kačių patelė, priklaususi Alisai Sent-Džordž Mur (Didžioji Britanija), ir Senelis Reksas Alenas, kačių parodos laimėtojas, kuris priklausė Džemui Perri, JAV, gyveno ilgiausiai iš visų žinomų kačių. Abiems buvo po 34 metus, kai jie mirė, atitinkamai 1957 m. lapkričio 5 d. ir 1998 m. balandžio 1 d. Tai bent du kartus viršija vidutinišką katės gyvenimo amžių.

4. Pati vaisingiausia katė

Laukinė katė, vardu Distė (JAV) per savo gyvenimą pagimdė 420 kačiukų. Skaičiuojant per 15 metų tai atitinka vidutiniškai kažkur apie 28 kačiukus per metus.

5. Katinas, kuris daugiausiai keliavo

1984 m. vasario mėnesį katinas, vardu Hamletas, skrisdamas iš Toronto, pabėgo iš narvo ir galiausiai buvo rastas už lėktuvo panelės apmušalo. Jis ten praleido 7 savaites ir per tą laiką nukeliavo apie 965 600 km. Tai yra apytiksliai toks pats atstumas, kaip 24-ios kelionės aplink pasaulį.


6. Pati romantiškiausia jūrų kiaulytė

Sutis, trijų metų jūrų kiaulytės patinėlis (Didžioji Britanija), tapo žinomas visame pasaulyje po to, kai pabėgo iš savo narvo ir per vieną vakarą susuko romanus su 24-iom partnerėm. Nenuostabu, kad 2000 m. gruodžio mėnesį Sutis tapo 43-ijų jūrų kiaulyčių tėveliu. 2001 m. vasario 14 d. Sutis gavo 206 meilės laiškelius. Kai kuriuos net iš Naujosios Zelandijos.

7. Paukštis, kuris geriausiai kalba

Afrikietiškos pilkosios papūgos patelė, vardu Pradl, britų paukščių parodoje 12 metų, iki 1976 m., kai dėl garbaus amžiaus ji nustojo dalyvauti varžytuvėse, laikė titulą „Geriausias kalbantis papūginių šeimos paukštis“. Pradl 1958 m. atvyko į Didžiąją Britaniją iš Ugandos ir turėjo nepakartojamą verbalinį žodyną iš 800 žodžių.

8. Pats toliausias varlės šuolis

Santžy, Pietų Afrikos smailianosė varlė (Ptychadena oxyrhynchus), 1977 m. gegužės 21 d. varlių rungtynėse Paulpetersburge, PAR, padariusi tris šuolius, įveikė 10,3 m atstumą. Tai kažkur pusė krepšinio aikštelės ilgio.

9. Patys drąsiausi gyvūnai

Senbernaro patelė, vardu Bari, per 12 metų tarnybą Šveicarijos Alpėse, išgelbėjo virš 40-ies žmonių. Tarp išgelbėtų buvo pusiau sušalęs berniukas, kuris pateko į laviną, kurioje žuvo jo motina. Bari uždengė savimi berniuką ir laižė jam veidą, kol tas neatsipeikėjo, o tuomet šuo nunešė vaiką į artimiausią būstą.


1999 m. gruodžio mėnesį Čarlis, trijų metų pilkoji papūga, išgelbėjo Patricijos Taniklaif iš Derheomo, Didžioji Britanija, ir jos 5-mečio vaiko gyvybes gaisro, prasidėjusio namie nuo naujametinių fejerverkų metu. Kurtinantis Čiarlio rėkimas pažadino ponią Taniklaif, kuri iš namų išnešė nesužeistą vaiką.

Taip pat skaitykite: Tinkamiausias šuo pagal zodiako ženkląKodėl katės mėgsta miegoti?

Leave a Reply