Šunų viešbutis

Jūrų kiaulytė ir kiti naminiai gyvūnai

Savo kelyje sutikdama kitą gyvūną jūrų kiaulytė elgiasi ramiai, nepriklausomai nuo to, ar tai yra didesnis, ar mažesnis gyvūnas, palyginus su ja. Jūrų kiaulytės, augančios savo kolektyve ir išskirtinai pažįstančios tik viena kitą, paprasčiausiai ignoruoja bet kokius kitus gyvūnus. Šitoks reakcijos nebuvimas jūrų kiaulytei gali būti pražūtingas, jeigu ji susidurs su plėšrūnu. Ji, kaip ir daugelis naminių gyvūnėlių, absoliučiai bejėgė susidūrusi akis į akį su plėšrūnu, pavyzdžiui, katinu. Todėl būtent ant mūsų pečių gula atsakomybė už jos saugumą.

Jūrų kiaulytės – tai gyvūnai, kurie nemoka patys apsiginti, todėl jų negalima laikyti kartu su gyvūnais, kurie gali jiems sukelti grėsmę.

Su nykštukiniais triušiais jūrų kiaulytės dažniausiai sugyvena labai gerai. Dažnai triušis netgi saugo savo mažąjį draugą, jaukiai susirango šalia ir jį laižo. Bet būna ir taip, kad draugystė nesusipina. Triušiai-patinai, kuriuos iš anksto kastruoja, bet kokiu atveju labiau tinkami bendram laikymui kartu su jūrų kiaulytėmis. Triušiai-patelės, esant reikalui, kovoje už teritorijos valdymą gali nustumti arba tiesiog įspiesti į kampą jūrų kiaulytę.

Šunį galima išmokyti to, jog jūrų kiaulytę reikia priimti, kaip tokį patį šeimos narį, ypač jeigu gyvūnai susipažino vienas su kitu būdami jauno amžiaus. Jeigu šuo jau kurį laiką gyveno pas jus, būtina pamažu, žingsnis po žingsnio, pripratinti jį prie jūrų kiaulytės draugijos.

Katė į jūrų kiaulytę pirmiausiai žiūri kaip į grobį, gali ją stipriai sužeisti ir netgi nužudyti. Jeigu gyvūnai nuo pat mažens būna drauge, tai daugumoje atveju jie neblogai sugyvena tarpusavyje. Laikant jūrų kiaulytes balkone arba voljere reikėtų nuolatos stebėti, kad jos būtų apsaugotos nuo kačių. Katė, šokdama ant narvo, gali išgąsdinti jūrų kiaulytę. Jeigu leidžia tarpas tarp narvelio virbų, katė pabandys sugauti jūrų kiaulytę savo vikria letenėle.

Sirijos (auksiniai) žiurkėnai – tai vieniši gyvūnai ir, jų agresyvumo atveju, jūrų kiaulytės negali jiems pasipriešinti. Apskritai, nėra reikalo laikyti kiaulytes kartu su kitais graužikais, nesvarbu, ar tai pelytės, žiurkės, auksiniai ar nykštukiniai žiurkėnai, šinšilos ar voverės. Tiesa, jūrų kiaulytės tokiu atveju netampa agresyviomis, bet dažnai labai nukenčia nuo jiems netinkamos, svetimos ir nenatūralios partnerystės.


Paukščiai dažnai bando pavogti maistą iš jūrų kiaulyčių, o banguotosios papūgėlės nieko prieš pakramtyti jų ausytes. Stambesnės papūgos tampa labai pavydžios ir taip pat pradeda knibinėti jūrų kiaulytes. Todėl iš esmės jūrų kiaulyčių laikymas kartu su paukščiais neleidžiamas, ypatingai su papūgomis ir su tokiomis smulkiomis rūšimis, kaip banguotosios papūgėlės.

Taip pat skaitykite: Žiurkėno laikymasBurunduko prijaukinimas.

Leave a Reply