Šunų viešbutis

Nykštukinių triušių veislės: nulėpausiai avinai

Bendras triušių-avinų požymis yra ilgos nulėpusios ausys (ausų kaušeliai nukreipti į vidų), ir kumpanosė galva. Nedidelis sustorėjimas ( taip vadinama karūna) atsiranda and galvos dėl pakeltų ausų kremzlių. Triušiems-avinams būdingas trumpas liemuo ir standus kūnas. Pas jaunus triušius, kaip taisyklė, ausys yra atlėpusios, bet 4-6 savaičių laikotarpyje jos išsitesia. Šitų triušių spalva būna skirtinga.

Šios veislės triušiai būna ramūs, jie greitai prisiriša prie šeimininko. Nykštukinis avinas idealiai tinka pradedančiajam šeimininkui.

Veislės ypatybės

Triušio lemuo trumpas, kresnas, su gražia nugaros linija, stipriu pakaušiu be matomo kaklo. Letenos trumpos ir stiprios. Patelė yra smulkesnė, be krūtinkaulio. Pas triušius, kurių vilna yra normali, vilnos plaukas pakankamai trumpas. Pavilnė tanki su plona ir tolygia struktūra. Ausys padengtos vilna. Abi lytys turi tipišką avino galvą – trumpą, plačią su stipru žandikauliu, plačia kakta ir karūna. Ausys apvalios, kaušeliai nukreipti į vidų. Ausies ilgis – 22-28 cm.

Dėka nulėpusių ausų šie gyvūnai palieka labai ramių ir mielų gyvūnų įvaizdį. Taip yra iš tikrųjų. Triušiukai-avinai turi gerą apetitą ir greitai auga. Ausys nusileidžia palaipsniui. Ketvirtą savaitę jos nusileidžia pilnai. Iki trijų menesių ir ilgiau, viena ausis gali juokingai šiauštis į viršų, tuo metu kita jau svyra žemyn. Viena stati ausis suteikia jaunajam avinui juokingą įvaizdį.

Triušiukai sveria nuo 1 iki 2,5 kilogramų. Idealius svoris turėtų būti 1,4-2 kilogramų ribose.

Nykštukinių avinų atsiradimo istorija


Nykštukinis avinas – pakankamai jauna veislė, ir yra prancūziško avino su nykštukinių triūšiu sukryžminimo rezultatas. Veislė buvo išvesta apie 1950 m. Olandijoje. Dabar nykštukinis avinas yra paplitęs visame pasaulyje ir yra populiarus daugelyje šalių.

Taip pat skaitykite: Narveliai dekoratyviniams triušiams, Kaip suprasti triušį?

Leave a Reply