Šunų viešbutis

Triušio žaislai

Kodėl taip svarbu, kad jūsų triušelis turėtų žaislų?

Smegenų stimuliacija. Jeigu triušiui nėra ką veikti, kai jūsų nėra namuose, jam pasidarys nuobodu. Tai gali iššaukti depresiją ir/arba per didelį jūsų buto griovimą. Aktyvus žaislų naudojimas padarys jūsų triušio gyvenimą labiau prisotintą, paskatins triušio susidomėjimą aplinkiniu pasauliu. Jeigu jūs suteiksite triušiui laisvę tyrinėti aplinką, jūsų triušelis visą laiką mokysis ir augs.

Fiziniai pratimai. Jūsų triušiui reikalingi pastovūs ir nepavojingi fiziniai užsiėmimai tam, kad jis išlaikytų savo kūną ir psichiką geroje formoje. Triušiui reikalingi daiktai, ant kurių galima užlipti, į kuriuos galima įlįsti, po kuriais galima slėptis, kuriuos galima graužti ir kt. Jeigu nenukreipsite triušio fizinį aktyvumą teisinga linkme, tai gali neigiamai paveikti jūsų baldus ir tvarką namuose.

Kas yra geri žaislai?

Visi triušiai skirtingi ir jiems patinka skirtingi žaislai. Stebėdami savo triušelį jūs galėsite išrinkti žaislą, kuris jam patiks.

Triušiams patinka rausti

Triušiai – tai urviniai gyvūnėliai ir todėl jiems labai patinka rausti tunelius arba kasti improvizuotų tunelių gale. Jūs galite paruošti cilindro formos kartoną – tai labai patogus tunelis, kurį triušis galės graužti. Jūs galite užkimšti vieną tunelio galą popieriumi arba popieriniu rankšluosčiu, kuriame triušis su malonumu ims rausti praėjimą.

Triušiams patinka plėšyti

Triušiams, kuriems patinka plėšyti, būtina duoti pakankamai popieriaus tokiems žaidimams. Seni „geltonieji puslapiai“ puikiai atliks tokias funkcijas. Kol jūsų triušis nesuvalgo pusę suplėšyto popieriaus, pomėgis plėšyti nėra pavojingas. Jūs galite tiesiog duoti triušiui žurnalus arba įdėti juos į dėžę su kitais žaislais.

Triušiai mėgsta mėtyti

Visi triušiai, nuo agresyvių iki švelnių, mėgsta mėtyti įvairius daiktus. Vaikiški žaislai, raktai, kamuoliukai ir visi kiti žaislai, kuriuos galima mėtyti, bus puiki alternatyva dubenėliui ir tualetui. Įsitikinkite, jog žaislai pagaminti iš storo plastiko arba metalo ir jie nesuduš.

Triušiai mėgsta užsiropšti į viršų

Linksmi aktyvūs triušiai mėgsta užsiropšti ant baldų, kas visiškai neatitinka bendrai paplitusį požiūrį, kad triušiai geriausiai jaučiasi ant žemės. Įtvirtinkite kelias dėžes taip, kad jos būtų stabilios ir nejudėtų ir sudarytų laiptų formą tam, kad jūsų triušis galėtų saugiai šokinėti nuo vieno aukšto ant kito. Dėžėse galima padaryti įvairias skyles ir taip triušiui pastatyti specialią žaidimų aikštelę.

Triušiams patinka graužti

Tai, tikriausiai, yra pati rimčiausia triušių augintojų problema. Triušiams būtina graužti dėl fiziologinių ir psichologinių priežasčių. Laku nepadengtos pintinės, kartoninės dėžės, nenuodingos šakos, žurnalai ir t. t. padės išspręsti šią problemą. Kuo daugiau tokių treniruoklių savo triušeliui jūs pastatysite, tuo labiau sumažės tikimybė, kad jis ims graužti jūsų baldus ir laidus. Tik įsitikinkite, kad medžiagos ir užpildai nepavojingi triušiams.

Triušiams patinka tampyti skudurus

Daugelis triušių mėgsta tampyti įvairius skudurus: apklotai, rankšluosčiai, kilimėliai ir pan. Jeigu jūsų triušelis praleidžia daug laiko ant lovos „tvarkydamas“ apklotą, tai jam, tikriausiai, patiks turėti savo nuosavą rankšluostį ant grindų. Įsitikinkite, kad jis tiesiog žaidžia su rankšluosčiu, o ne valgo medžiagą, kas gali būti gana pavojinga.

Triušiams patinka ridenti

Kai kurie triušiai mėgsta žaisti kamuoliu. Dideli patikimi kamuoliai tiks labiau. Kai kurie žmonės mėgsta duoti savo triušiams pripučiamus balionus, su kuriais triušeliai labai smagiai žaidžia. Bet tai pavojinga, nes susprogęs balionas sukelia labai stiprų garsą, kuris išgąsdins gyvūnėlį, ir suplyšta į smulkius gabalėlius, kurie gali būti praryti.


Taigi, iš visko, kas buvo išvardinta, aišku, kad žaislai – tai ne tik pramoga jūsų triušiui, bet jie taip pat padeda išsaugoti jūsų namus sveikus ir gyvus. Suteikdami triušiui žaislus, kurie tinka pagal jo amžių, lytį ir temperamentą, jūs išpildote didžiąją dalį rekomendacijų, skirtų saugios aplinkos triušiui kūrimui. Labai tikėtina, kad žaislais užsiėmęs triušelis negrauš baldus ir laidus.

Taip pat skaitykite: Narveliai dekoratyviniams triušiams, Kaip suprasti triušį?

Leave a Reply