Šunų viešbutis

Kaip nufotografuoti triušį?

Ar jūs kada nors bandėte nufotografuoti savo kralikinį triušį? Jeigu taip, reiškia žinote, kaip tai yra nelengva. Šie nenuoramos apskritai nenori būti užfiksuoti ir įamžinti ateities kartoms, todėl bando ištrūkti iš kadro. Tačiau yra keletas niuansų, leidžiančių užfiksuoti pakankamai sėkmingus kadrus. Taigi pristatome jums trumpą vadovą, kaip nufotografuoti triušį.

1. Įsigykite gerą fotoaparatą arba pasiskolinkite jį kelioms dienoms iš draugų.

Iš tiesų fotografuoti triušį jūs galite ir mobiliu telefonu. Tiesa, nesitikėkite, kad kadrai išeis puikiai – daugelyje savo nuotraukų triušis atrodys lyg „išsiliejęs“ dėl savo nenustygstančio būdo. Todėl kokybiška aparatūra, tikėtina, padės jums užfiksuoti nuostabių kadrų su triušiu.

2. Stabilioms nuotraukoms rinkitės naują triušiui aplinką.

Retas triušis pasižymi atsidavimu ir noru pozuoti. Dauguma iš jų – be galo mielos būtybės. Tačiau naujoje aplinkoje – tai gali būti ir kitas buto kambarys – gyvūnai truputį išsigąsta ir tampa šiek tiek ramesni. Pasistengus galima suspėti padaryti daug sėkmingesnių kadrų.

3. Paruoškite foną.

Fotografavimo vietoje geriausia patiesti vienspalvę medžiagą – tuomet triušio nuotraukos taps prisotintos spalvų ir tinkamos kontrastams. Medžiagos spalvą pasirinkitę kontrastingą jūsų triušio kailiuko spalvai – medžiaga turi spalvas padaryti daug ryškesnes ir išsiskiriančias.

4. Paprašykite pagalbos savo šeimos narių.


Fotografuoti triušį vienam beveik neįmanoma. Todėl paprašykite kieno nors pagalbos, kad palaikytų augintį, kol jūs ieškosite tinkamo momento fotografuoti.

Taip pat pasiruoškite tam, kad iš 10 kadrų tik 1 bus pavykęs. Tai visiškai normalu. Todėl pasitelkite kantrybę ir pradėkite fotosesiją.

Taip pat skaitykite: Triušio žaislai, Kaip suprasti triušį?

Leave a Reply