Šunų viešbutis

Kada dekoratyviniam triušiui duoti spygliuočių medžių šakelių?

Ar galima triušį šerti spygliais?

Spygliuočių šakelės (iš galimų duoti triušiui – kedro, kadagio, eglės, pušies) turi daug vitaminų, angliavandenių, mineralinių medžiagų. Spygliai taip pat sulaiko ne mažiau 10 % puikiai virškinamų baltymų.

Dėl to spyglius triušiams duoda dėl turimų baltymų, vitaminų ir mineralų.

Manoma, kad spygliai pagerina virškinimo sistemos veiklą ir apetitą, daro stimuliuojančią įtaką bendraujant su priešinga lytimi suaugusiems gyvūnams ir pagreitina triušiukų augimą.

Be to, pagal mokslinius tyrimus, spygliai pagerina kailiuko būklę, tai reiškia, kad jūsų augintinio kailiukas taps ryškus ir blizgantis. Todėl siūlome jūsų mylimo triušiuko mitybą paįvairinti spygliais.

Kada triušiams duoti spyglių?

Geriausia duoti šakeles su spygliais praėjus šalčiams ir iki pirmųjų atšilimų. Šiuo laiku spygliuose būna mažiausiai eterinių aliejų ir taninų bei dervingų medžiagų.

Išrenkamos šakelės su dideliais spygliais po 2-ų gyvenimo metų. Nupjauti šakas reikia nuo medžių, augančių toliau nuo pagrindinių miestų. Pavyzdžiui, galima nuvykti į užmiestį ar į parką.

Kokiems triušiams galima duoti spyglių ir kokiais kiekiais?

Dekoratyviniai ir nykštukiniai triušiai su dideliu apetitu ėda spyglius, palikdami tik šakeles. Jūs be jokių apribojimų galite duoti suaugusiam triušiui vieną šakelę per dieną.

Turėkite omenyje, kad pirmomis dienomis jūsų triušio šlapimas gali pasidaryti raudonos spalvos, todėl neišsigąskite.

Mažiems triušiukams jau po 2 mėnesių galima duoti po mažą šakelę kartą į keletą dienų. Žinoma, stebėkite organizmo reakciją. Tačiau spygliai, kaip taisyklė, yra virškinami gerai.

Kaip būti su naujametine eglute?

Yra problema – jūs nežinote, kur buvo nukirsti medžiai ir iš kur jie atvežti. Gali būti, kad jūsų eglutė nukirsta šilto klimato teritorijoje. Tai reiškia, kad spygliuose bus gausu eterinių aliejų ir smalos. Naminiam dekoratyviniam triušiui tai gali būti pavojinga.

Dėl šios priežasties, jei nesate įsitikinę, jog jūsų eglutė kurį laiką augo šaltame klimate, triušio geriau prie tokios eglutės neleisti.


Atsiminkite – nupjauname šakeles nuo tų medžių, kurie pergyveno šalčius. Tik tokiu atveju jūs galite būti užtikrinti, kad spygliai nesukels pavojaus jūsų augintinio sveikatai. Šakelių atšaldymas šaldiklyje reikiamo rezultato nesuteiks.

Taip pat skaitykite: Kaip teisingai išrinkti šieną triušiuiTriušio maitinimas

Leave a Reply