Šunų viešbutis

Įsižeidęs dekoratyvinis triušelis

Jeigu jūs esate iš tų, kurie mano, jog dekoratyvinis triušis – tai mažai emocijų turintis gyvūnas, galbūt šis straipsnis jus perspės.

Iš tiesų daugelis triušių yra labai emocionalūs. Ir jei puikiai moka išreikšti šias savo emocijas. Viena iš pagrindinių triušelio emocijų – tai įsižeidimas.

Kodėl nykštukinis triušis įsižeidžia?

Dėl bet kokios priežasties! Išvardinsime tik kelias įsižeidimo priežastis (bet iš tiesų jų yra daug daugiau):

  • jūs nuvedėte triušelį darytis skiepų;
  • jūs uždėjote ant augintinio petnešas ir verčiate jas nešioti;
  • jūs išbarėte nykštukinį triušį už kokį nors nusižengimą;
  • jūs nukirpote mažyliui nagus, jį išprausėte ir, neduok dieve, įkišote termometrą;
  • jūs atsinešėte kitą triušelį! (parodykite šį straipsnį tiems, kurie mano, kad nykštukiniam triušiui reikalinga pora);
  • jūs išvažiavote atostogauti ir palikote triušelį kieno nors kito priežiūrai.

Išeina, jog nykštukinis triušis gali įsižeisti dėl absoliučiai bet kokios priežasties! Bet tai nereiškia, kad kiekvienas augintinis ims įsižeidinėti dėl visko iš eilės. Dėl charakterio individualumo savybės jis išsirinks tai, kas užkabina būtent jį. Tačiau bet kokiu atveju jūs pajusite nelabai malonius jausmus.

Kaip pasireiškia dekoratyvinio triušio įsižeidimas?

Labai demonstratyviai! Pats standartiškiausias būdas – tai kai piktas triušis jūsų nepastebi, nereaguoja į skanėstus arba išviso demonstratyviai atsuka užpakalį. Ant jo snukučio aiškiai parašyta: „Kas tu toks? Nebenoriu tavęs pažinti!“

Antras variantas – augintinis stipriai trepsi letena ir žvilgčioja į jus aiškiai išreikšdamas neapykantą. Tokiai situacijai esant triušis ne tik įsižeidė, bet dar ir yra žiauriai supykęs!

Trečias variantas – dekoratyvinis triušelis gali jus apkakoti, apšlapinti arba netgi šiek tiek apkandžioti tam, kad 1) parodytu, kad, dėl viso pikto, jis jus pažymėjo, 2) išreikštų visą savo nepasitenkinimo ir įsižeidimo mastą.

Ką galima padaryti, sušvelninant įsižeidimą?

Galima išsirinkti iš dviejų elgesio variantų:

  1. vaidinti, kad nepastebite to, kas atsitiko, ir elgtis lyg niekur nieko – maitinti augintinį, išleidinėti pasivaikščioti. Dekoratyviniai triušiai nepyksta ilgai, todėl greitai jūsų mažylis pamirš apie savo įsižeidimą.
  2. paguoskite ir pamyluokite augintinį. Švelniai pakalbėkite su juo, paaiškinkite savo elgesio priežastis ir pasiteisinkite dėl atliktų veiksmų.

O štai ko tikrai nederėtų daryti – tai bandyti laimėti triušelio palankumą skanumynais. Greičiausiai jis juos tiesiog ignoruos. Arba pradės naudotis įsižeidimu, kad galėtų gauti daugiau skanėstų.

Taip pat skaitykite: Kaip suprasti triušį?Ką daryti, jeigu triušis graužia baldus?

Leave a Reply