Šunų viešbutis

Kelionė mašinoje su kralikiniu triušiu

Keliavimo mašina su kralikiniu triušiu priežasčių gali būti daugybė: vizitas pas veterinarą, kelionė į parodą, trumpa išvyka į kitą miestą, ilga kelionė tolimesniu atstumu. Kiekvienu iš šių ar kitų atvejų atsakingas šeimininkas turėtų užtikrinti, kad jo augintinis jaustųsi patogiai.

Pagrindiniai mašinos reikalavimai

Visais kelionės atvejais dekoratyvinis triušis reikalaus iš jūsų didžiausios apsaugos nuo karščio ir šalčio. Automobilyje turi būti įtaisytas kondicionierius arba klimato kontrolė, nes vežant triušį, kad jis neiššoktų, langai turi būti uždaryti.

Žinoma, tiesiogiai prieš šalto oro srovę triušio laikyti irgi negalima, nes galite jį ir peršaldyti.

Būtų gerai, jei galinius mašinos langus aptrauktumėte užuolaidėlėmis, nes taip apsaugosite triušį nuo saulės kaitros. Savaime suprantama, salone negalima garsiai klausytis muzikos.

Na ir galiausiai, automobilyje neturėtų tvyroti benzino ar kitų cheminių medžiagų kvapo. Automobilio kvepalus keliaujant su triušiu taip pat geriau laikinai pašalinti.

Trumpalaikė kelionė automobiliu su triušiu (ne ilgesnė nei 4 valandų)

Tokiu atveju triušio vežimas automobilyje nesukelia jokių sunkumų – jūs lengvai galite vykti net nepasiėmę maisto ar vandens triušiui.

Kralikinis triušis lengvai ištvers tokią kelionę spartietiškomis sąlygomis, jeigu automobilyje bus vėsu ir nešvies ryškiai saulė.

Ilgalaikė kelionė su triušiu

Šiuo atveju spartietiškos sąlygos bus netinkamos. Jei jūs nenorite, kad jūsų triušis įsižeistų, geriau pasirūpinkite visomis reikalingomis sąlygomis automobilyje iš anksto:

Paruoškite erdvią ir patogią vietą triušio vežimui. Kuo ilgesnė kelionė, tuo didesnė patalpa turi būti jam laikyti. Geriausia būtų pasirinkti plastikinę, skirtą katėms dėžę, kurioje triušis galės patogiai gulėti. Į ją galima netgi įtaisyti padėklą.

Pasirūpinkite geriamu vandeniu ir gertuve. Gertuvę reikia įtaisyti dėžėje, kad triušis galėtų gerti kai to pats užsinorės.

Parūpinkite pašaro ir šieno. Šieno geriausia įdėti į dėžę dar prieš vežant triušį, kad augintinis pasijustų kaip namie. Triušį šerkite pagal nustatytą dienotvarkę.

Nepamirškite pasirūpinti vėsinančiomis priemonėmis. Tai aktualu karštu oru, kai mašinoje neveikia kondicionierius. Turėkite 2-3 keramikines plytas, ant kurių taip vėsu gulėti. Arba į specialų šaltkrepšį įsidėkite keletą butelių su vandeniu.

Kai trumpam sustosite, galima išvesti triušį ant pievutės, tik toliau nuo medžių (kad neįsisiurbtų erkė) ir nuo gatvės triukšmo.

Visais atvejais jūsų triušeliui yra geriau keliauti kartu su jumis, nei pasilikti su žmonėmis, nenorinčiais jo prižiūrėti. Šiuolaikiniai narveliai lengvai užsidaro ir galima pervežti bagažinėje, o tai reiškia, kad augintinis keliaus sau pažįstamoje teritorijoje. Triušio kelionę jūs galite paversti kuo komfortiškesne ir kuo mažiau sukeliančia streso.


Be to, kai kurie triušiai tiesiog dievina keliones. Dauguma jų kelionės metu būna abejingi ir visą kelionę miega.

Patikėkite, tinkamai pasiruošus, jūsų kelionė su triušiu mašinoje praeis tiesiog puikiai.

Taip pat skaitykite: Triušis: pirmosios dienos naujuose namuoseTriušių ligų simptomai

Leave a Reply