Šunų viešbutis

Ką daryti, kai dekoratyvinis triušis viduriuoja?

Ka daryti kai dekoratyvinis triusis viduriuojaDekoratyvinio triušio viduriavimas – viena iš pačių rimčiausių problemų. Deja, daugelis šeimininkų nežino, ką daryti tokiais atvejais. O viskas baigiasi tuo, jog triušis po poros dienų miršta nuo dehidratacijos.

Viduriavimo priežastys

Prastas maitinimas. Jeigu pašaro gamybai naudojote pasenusius ingredientus (su pelėsiais), tai pelėsių nuodai niekur nedings. Be abejo, visa tai patenka į augintinio organizmą. Tik atsiradus kokiems nors imuniteto sutrikimams triušiui prasideda viduriavimas.

Kartais netgi paprastas persivalgymas gali sukelti viduriavimą – dekoratyvinis triušis negali susidoroti su tokiu dideliu kiekiu maisto. Todėl tinkamas maitinimo režimas reikalingas ne tik tada, kai ruošiatės į triušių parodą, bet ir visais atvejais.

Prastas šienas. Analoginė situacija. Štai kodėl taip pavojinga duoti šieno, turinčio nors ir trumpai trunkančio priplėkusio kvapo.

Dideliu kiekiu duodamos daržovės ir vaisiai. Visi „šlapi“ priedai pašare gali sukelti viduriavimą. Tai liečia perkamas daržoves, vaisius ir žalumynus, kuriuose paprastai yra gausu nitratų.

Netaisyklingas mažo triušio maitinimas. Dažniausiai viduriavimas ištinka mažus triušiukus, kurie išgyvena didžiausią stresą – persikraustymą iš vienos vietos į kitą ir maitinimosi įpročių pasikeitimą. O nauji šeimininkai pradeda permaitinti savo triušiuką, kurio skrandžio flora dar nesusiformavusi, įvairiomis daržovėmis ir vaisiais. Mažas triušiukas nepajėgus susitvarkyti su visu tuo.

Kirmėlės. Kirmėlių atsiradimas sukelia išmatų suskystėjimą. Tačiau kai kuriais atvejais viskas pasibaigia viduriavimu.

Kaip gydyti triušio viduriavimą?

Visų pirma, reikia iš triušio narvelio išimti visus maisto likučius. Palikti reikia tiktai vandenį ir šieną.

Antra, išvalykite narvelį ir patieskite popieriaus lapų. Pasirūpinkite keičiamais lapais. Medžiaga padės jūsų mielajam triušiukui išlikti daugiau ar mažiau švariam. Tuomet jums nereikės triušiuko taip dažnai prausti kiekvienąkart po viduriavimo.

Trečia, paruoškite ramunėlių nuoviro. Užvirinkite pusę stalinio šaukšto nuoviro vienam staliniam šaukštui vandens ir duokite tris kartus per dieną.


Prisiminkite, kad ramunėlių nuoviro reikia duoti 10 dienų iš eilės pagal nurodytą rekomendaciją, net jeigu viduriavimas praeitų po vienos dienos. Ramunėlės turi gamtinio antibiotiko ir jūsų augintinio organizmas bus jums dėkingas dėl tokios pagalbos. Tik reikia kasdien ruošti šviežią nuovirą.

Taip pat skaitykite: Triušio maitinimasTriušis: pirmosios dienos naujuose namuose

Leave a Reply