Šunų viešbutis

Kaip surasti ir pagauti pabėgusį žiurkėną

Žiurkėnai – nepakartojami pabėgimų meistrai ir, kartais, kai jie yra ištraukiami iš narvelio tam, kad su jais pažaistų, žiurkėnai pabėga. Jie gali įlysti į mažiausias erdves taip pat lengvai, kaip ir greitai pradingti, o štai sugrąžinti juos nelengva.

Žiurkėnas pabėgo. Kur pirmiausia ieškoti?

Ieškoti pradėkite kaip galima greičiau po žiurkėno pabėgimo. Atminkite, kad jūsų pasimetęs žiurkėnas tikriausia bijo ir ieškos saugios vietos, kurioje galėtų pasislėpti. Ieškodami būkite atsargūs, nejudinkite daiktų ir baldų, kol neįsitikinote, kad neužkliudysite augintinio.

  • Paiešką pradėkite prie narvelio.
  • Patikrinkite tarpus už ir po baldais, po pagalvėmis ir t. t. Patikrinkite erdves po sofomis ir lovomis, ar ten nėra plyšių, pro kuriuos žiurkėnas galėjo įlysti į baldus ar lovas.
  • Patikrinkite stalčius, lentynas ir knygų spintas. Neužmirškite paieškoti viduje, už ir po daiktais, esančias tose vietose.
  • Peržiūrėkite kuprines, pinigines, kitas rankines ir batus.
  • Patikrinkite apatines puses ir užpakalines buitinių prietaisų dalis, nes ten gali būti plyšiai, į kuriuos, galbūt, įlindo jūsų žiurkėnas.

Ką daryti, jeigu žiurkėno rasti nepavyko?

Jeigu jums nepavyko surasti, kur pasislėpė žiurkėnas, štai keletas žiurkėno susekimo patarimų:

  • Atminkite, kad žiurkėnai yra naktiniai gyvūnai, todėl tikimybė išgirsti jų šnaresį padidėja vakare. Vėlai vakare išjunkite šviesą kambaryje ir gulkitės ant grindų. Gulėkite nejudėdami kažkur dešimt minučių ir įdėmiai klausykite. Jeigu net visą pusvalandį nieko neišgirsite, tai pereikite į kitą kambarį.
  • Padėkite keletą saulėgrąžos sėklų ant grindų kiekviename kambaryje. Sėklų dingimas iš kambario nurodys vietą, kur slepiasi jūsų pamestas žiurkėnas (aišku, jeigu pas jus nesiveisia naminės pelės).
  • Taip pat galima pripilti šiek tiek miltų skersai tarpdurio ir priešais numanomą slėptuvę (po spintele arba plyšiu sienoje).
  • Vakare pamėginkite palikti ant grindų foliją arba celofaną. Jeigu žiurkėnas išeis iš slėptuvės, tai jūs nustatysite jo buvimo vietą pagal skleidžiamą triukšmą.

Kaip sugauti žiurkėną?


Jeigu jūs suradote žiurkėną, bet jo pagauti arba ištraukti neišeina, pamėginkite suregzti pinkles. Paimkite nedidelį stiklainį, įdėkite į vidų gabaliuką skanėsto ir paguldykite stiklainį horizontalioje padėtyje netoli nuo žiurkėno slėptuvės. Žiurkėnas greičiausiai susidomės masalu ir įsiropš į stiklainį. Tuo metu reikia atsargiai užblokuoti skylę, pavyzdžiui, kartono lapu.

Taip pat skaitykite: Žiurkėnų prijaukinimas, Žiurkėnų rūšys

Leave a Reply