Šunų viešbutis

Kaip nustatyti banguotosios papūgėlės amžių?

Pirmiausia atkreipkite dėmesį į papūgėlės galvą – iki pirmojo šėrimosi plunksnos ant jos galvos bus visiškai banguotos. Bangos eis tiesiai nuo snapo. Pirmasis papūgų šėrimasis prasideda maždaug nuo trijų mėnesių. Kai paukščio pirmasis šėrimasis praeina, ant papūgėlės galvos atsiranda „balta kepurėlė“.

Sekantis etapas – atkreipkite dėmesį į papūgėlės akis. Akytės turėtų būti visiškai juodos (raudonos, jei kalba eina apie liutinosus). Akies rainelė, atėjus 5-10 mėnesiui, pamažu pašviesės.

Jeigu ant papūgėlės galvos nėra bangelės ir jos akies rainelė yra šviesi, tai tokios papūgėlės pirkti nereikėtų. Reikalas netgi ne tas, jog tokį paukštelį bus labai sudėtinga prijaukinti. Gyvūnų prekių parduotuvėse papūgėlių laikymo sąlygos gana toli nuo idealių. Jeigu papūgėlė išgyveno apie metus parduotuvėje, tai greičiausiai nuo blogo maitinimo (ten jas maitina pačiu pigiausiu lesalu) jos virškinimo organai jau sugadinti, o ir saulės šviesos trūkumas taip pat neigiamai veikia banguotosios papūgėlės sveikatą.

Jeigu jūsų papūgėlė albinosas arba liutinosas, tai šie paukščiai turi savo ypatingas savybes ir todėl ką tik paminėti amžiaus nustatymo metodai netinka. Jiems galioja štai tokios taisyklės:


  • Akies rainelė visą gyvenimą taip ir lieka raudonos arba juodos spalvos.
  • Patinėlių antsnapis nekeičia savo spalvos ir visą gyvenimą išlieka rausvai-violetinis.
  • Patelių antsnapis 5-6 mėnesį keičia savo spalvą į rudą (tai reiškia lytinį subrendimą).

Taip pat skaitykite: Kuo maitinti banguotąsias papūgėles?Lempos banguotosioms papūgėlėms

Leave a Reply