Šunų viešbutis

Kaip pagauti papūgą?

Kaip pagauti papugaDaugelis banguotųjų papūgų šeimininkų bijo išleisti papūgėlę iš narvo, nes nežino kaip ją pagauti. Atminkite, kad jums nereikės papūgos gaudyti, jeigu prieš jums ją paleidžiant iš narvo, laikysitės keletos taisyklių.

Kaip paruošti patalpą ir pačią papūgą pirmam skrydžiui už narvo ribų?

Štai jūs nupirkote papūgėlę gyvūnų prekių parduotuvėje ir atsinešėte ją namo. Iš karto įdėkite ją į narvą. Nereikia banguotosios papūgos pirmą savaitę išleisti iš narvo. Pradžiai leiskite jai priprasti ir  apsiprasti naujame narve ir naujoje patalpoje. Taip pat ji turi priprasti prie jūsų ir nebijoti jūsų. Palaukite to momento, kai atsiras ryšys su papūga. Priešingu atveju jums bus žymiai sunkiau pagauti papūgėlę, skraidančią po kambarį.

Gerai būtų prieš išleidžiant banguotąją papūgą iš narvo, atlikti keletą treniruočių. Galima įkišti ranką į narvą ir lėtai pasodinti papūgėlę ant rankos, po to atgal ant laktelės. Tai geras būdas prijaukinti papūgėlę ir leidžia priprasti prie jūsų rankų. Jai reikia leisti suprasti, kad niekas negresia ir jus nekeliate jai pavojaus.

Pageidautina išleisti papūgėlę ir narvo tik po to, kai ji pripras prie jūsų rankų ir ims maistą iš rankų. Tai kraštutinis jos pasitikėjimo jumis laipsnis. Tokiu atveju papūgos gaudyti nereikės, pakaks į rankas paimti kokį nors skanėstą ir ji pati atskris ir nutūps ant rankos.

Prieš jums išleidžiant banduotąją papūgą iš narvo, patikrinkite patalpą. Visi langai turi būti uždaryti. Geriau išjungti visus elektros prietaisus, dujinę ar elektrinę viryklę, kad smalsi papūgėlė nesusižeistų, jeigu nusprestų tūpti ant įkaitusio daikto.

Kaip įvaryti papūgą į narvą?

Banguotosios papūgėlės niekada nereikia maitinti už narvo ribų. Valgyti ji turi tik narvo viduje. Papūgėlei kartais galima duoti skanėstą, kai ji yra ne narve, bet pagrindinis maistas turi būti jo viduje. Papūgėlė turi žinoti, kad pavalgyti ji gali tik narvo viduje. Ir ji instinktų vedama pati atskris ir nereikės vyti į narvą.

Papūgai reikia daug žaislų narve, ten pat turi būti ir veidrodėlis. Papūgėlei turi patikti narvas, kur ji jaustųsi drąsiai ir saugiai. Kai jai atsibos skraidyti po kambarį, ji grįš į narvą pas mylimus žaislus. Banguotosios papūgos labai mėgsta žaislus ir greitai prie jų pripranta.

Jeigu jūs išleidote papūgą iš narvo ir ji išsigando, nereikia iškarto bandyti vyti papūgą atgal į narvą. Galima išjungti šviesą patalpoje kelioms minutėms tam, kad nuraminti paukštį. Po to, kai jis apsiramino, galima duoti jam laiko apsiprasti už narvo ribų ir tik po to pasodinti ant rankos ir įdėti į narvą.

Papūgos gaudymui niekada nenaudokite jokių daiktų, kadangi galite ją traumuoti ir išgąsdinti. Tada bus žymiai sunkiau pagauti papūgą.

Ką daryti, jeigu papūga išskrido pro langą?

Jeigu papūga išskrido pro atvirą langą, jokiu būdu negalima uždaryti lango ir bėgti ją gaudyti. Pradžiai pabandykite į rankas paimti skanėstą ir pakviesti papūgėlę vardu ir paerzinti skanėstu. Jeigu jūs gerai kontaktuojate su papūgėle ir ją prijaukinote, toks būdas gali suveikti ir papūga pati įskris atgal į patalpą.

Jeigu tokios galimybės nėra ir papūga išskrido pro langą ir jūs jos nematote, stebėkite savo ir kaimynų langus. Yra tikimybė, kad papūga pati pabandys sugrįžti. Bet patekti būtent į jūsų patalpą ji tikriausiai jau negalės. Todėl stebėkite visus langus, jeigu ji įskris pas kaimynus, kur turėsite daugiau galimybių ją pagauti.

Jeigu papūgėlė išskrido ir negrįžo, būtinai patalpinkite skelbimą apie papūgos dingimą. Pirmiausia skelbimus atspausdinkite ir iškabinkite visose savo namo ir kaimyninių namų laiptinėse. Taip pat verta patalpinti skelbimą su nuotrauka ir papūgos vardu internete.


Miesto sąlygomis naminei papūgai bus gana sunku išgyventi. Miesto gatvėse maisto papūgoms nepakanka. Taip pat jai kelia grėsmę katės ir kiti paukščiai.

Taip pat skaitykite: Kaip prijaukinti papūgą?Papūgų transportavimas

Leave a Reply