Šunų viešbutis

Keliaujame kartu su kate

Dauguma kačių nemėgsta keliauti ir joms labiau patinka likti ramiuose namuose. Tačiau kartais pasitaiko situacijos, kada naminį gyvūnėlį būtina pasiimti su savimi: persikeliate (taip pat ir išvažiuojant į kitą miestą), apsilankymas pas veterinarą, kelionė į parodą, veisimą ir pan. Labai svarbu paruošti katę kelionei.

Katės pervežimo įranga

Įsigykite savo mylimai augintinei specialų narvą, skirtą pervežimui, tinkamą pagal dydį ir tvirtą, su metalinėmis durelėmis. Nereikia iš karto katės grūsti į pernešėją, nes ji išsigąs, bandys priešintis ir ims nekęsti savo laikinos buveinės. Geriau pastatykite narvą ant žemės ir įdėkite į vidų kokį nors katės skanumyną. Tegul katė pati prieina, apuosto nepažįstamą daiktą ir ramiai įlenda į vidų. Jai prireiks šiokio tokio laiko, kad priprastų prie narvo, todėl palikite ją ramybėje ir užsiimkite savo reikalais.

Ką pasiimti į kelionę katei

  • Surinkite katei skirtą vaistinėlę. Tai ypatingai svarbu, jeigu katė laukiasi arba neseniai pagimdė, jeigu ji serga kokiomis nors ligomis arba ji jau yra garbaus amžiaus. Tačiau bet kokiu atveju minimalų kiekį vaistų ir tvarsčių reikia pasiimti su savimi.
  • Pasiimkite šiek tiek maisto ir vandens. Pageidautina imti sausą ėdalą – jį lengva pervežinėti, jis negenda, netepa rankų ir jo nereikia laikyti kokiomis nors ypatingomis sąlygomis.

Kaip vežti katę

Prieš kelionę rekomenduojama katės nemaitinti 12 valandų, kad būtų išvengta vėmimo arba viduriavimo priepuolio. Kelyje galima karts nuo karto duoti katei gerti, ypatingai keliaujant karštą dieną. Maitinti reikia tik pervežant gyvūną ilgu atstumu.

Nepalikite katės vienos. Ji turi jus matyti ir girdėti. Jeigu jūs atvežėte ją pas veterinarą, didelis kiekis nepažįstamų žmonių ir gyvūnų gali ją išgąsdinti. Švelniai kalbėkite su kate, bet neišimkite jos iš pernešimui skirto narvo!

Jeigu laukia ilga kelionė, pirmiausia rekomenduojama pripratinti katę prie pavadėlio ir petnešų, kad galėtumėte išvesti ją į lauką. Jeigu išvesti pasivaikščioti neįmanoma, patieskite konteinerio, skirto pervežinėti gyvūną, dugne servetėles ir pasiimkite tualetinio popieriaus. Tai padės jums išvalyti narvą nuo išmatų ir šlapimo.

Katė automobilyje

Jeigu jūs pervežat katę automobilyje, jokiu būdu neleiskite jai išlipti iš narvo! Išsigandęs garsaus triukšmo ir nepažįstamos aplinkos, gyvūnas ims lakstyti po mašiną, atitrauks vairuotojo dėmesį ir gali iššokti pro langą arba įlįsti, pavyzdžiui, po sėdyne arba po stabdžio pedalu.

Taip pat neperkaitinkite patalpos: tvankumas ir karštis gali sąlygoti gyvūno karščio arba širdies smūgį. Duokite katei vandens, stebėkite, kad automobilis būtų vėdinamas, bet tuo pačiu neturėtų būti skersvėjo, nes katė gali persišaldyti.

Kaip pervežinėti katę traukiniu

Jeigu jūs keliaujate traukiniu ir imate su savimi katę, pasiimkite būtinus veterinarinius dokumentus ir sumokėkite už gyvūno pervežimą. Visą reikiamą informaciją apie dokumentų įforminimą ir bilieto kainą galima sužinoti geležinkelio stotyje.

Neišleiskite katės iš narvo, netgi jeigu teks ilgai važiuoti! Mažam vikriam gyvūnėliui bus visiškai nesudėtinga pabėgti nuo jūsų ir pradingti. Netgi uždarytame kupė tokia galimybė išlieka: katės išlenda pro ventiliacines angas.

Maitinti katę reikia tik tuomet, kai kelionė yra ilga. Į narvelį savo katei įdėkite tualetą. Gyvūnai dažnai ima aikštytis: draskyti pervežimo konteinerio grotas, gailiai miauksėti ir pan. Nepasiduokite provokacijoms ir katė nusiramins. Lengviau išlaukti ir ignoruoti kaprizus ir skundus, nei vėliau bandyti surasti katę ir įkišti ją atgal į narvą.

Kaip pervežti katę lėktuvu

Kelionė su kate lėktuvu yra pati brangiausia ir sunkiausia. Pasiruoškite tam, kad jums teks įforminti būtinus dokumentus ir pažymėjimus, kam prireiks kelių dienų. Jeigu jūs skrendate į kitą šalį, būtina sužinoti, kokios yra gyvūnų pervežimo į tą šalį taisyklės ir kokie dokumentai tam yra reikalingi.

Pasiruoškite taip pat ir tam, kad bilieto kaina bus gerokai aukštesnė, nei įprasta. Gyvūnai laikomi bagažo perviršiu, todėl už juos reikia mokėti 1% nuo bilieto kainos už kiekvieną gyvūno svorio kilogramą kartu įskaitant ir pervežimo narvą (kaina gali būti ir aukštesnė, viskas priklauso nuo aviakompanijos). Kai kurios kompanijos riboja gyvūnų kiekį, kurį galima pervežinėti vienu reisu, todėl gali kilti problemos perkant bilietus.


Jeigu laikysitės elementarių taisyklių ir kruopščiai pasiruošite kelionei, tai jūs ir jūsų augintinis jausitės komfortabiliai ir kelionė jums atneš tik teigiamas emocijas.

Taip pat skaitykite: Pasivaikščiojimai su kate, Kačių elgesys ir psichologija

Leave a Reply