Šunų viešbutis

Kaip pripratinti katę atlikti tualeto reikalus į dėžutę?

Išmokyti katę atlikti tualeto reikalus dėžutėje nėra taip jau sudėtinga. Tam padeda katėms būdinga švara, tačiau pastangų įdėti į šį procesą vis dėlto reikės. Mokyti įprasti kates daryti į dėžutę reikia kaip įmanoma anksčiau.

Kaip išsirinkti vietą tualeto dėžutei?

Pradėti reikėtų nuo vietos parinkimo dėžutei. Kartais pasitaiko, kad kačiukas atsisako daryti ant tualeto dėl to, kad jam nepatinka šeimininko išrinkta vieta. Dėl to reikėtų paisyti jūsų augintinio nuomonės. Pagrindinės taisyklės yra šios: dėžė turėtų būti nuošalesnėje vietoje, paslėpta nuo pašalinių akių. Augintinis turi turėti laisvą priėjimą prie savo tualeto dėžės. Dėl to geriausia būtų laikyti katės dėžę tualete arba vonios kambaryje. Patieskite po juo kokį nors kilimėlį, tuomet dėžė neslidinės po grindis ir katinėliui nebus taip paprasta jį apversti.

Kokią dėžę išsirinkti?

Galima įsigyti specialią dėžutę su tinkleliu (jis padeda nesušlapti letenėlėms) arba dėžę, į kurią pilamas specialus užpildas kačių tualetams.

Dėžė katės tualetui turi būti atitinkamo dydžio. Išmatavimai turi būti pakankami, kad katė jaustųsi dėžėje laisvai. Nepamirškite, kad kai kačiukas paaugs, pakeisti dėžę į didesnę bus sunkiau nei iš anksto pastatyti didesnę. Pasirinkite tinkamą dėžės aukštį. Iš žemos dėžės gali ištekėti skystis, o į aukštą dėžę katinėliui gali būti sunku įlipti. Pageidautina, kad dėžė turėtų plokščią dugną, tada dėžė bus stabilesnė.

Katės turi įprotį iš prigimties užkasti savo ekskrementus, tačiau padėklai su sieteliais neleidžia jiems to daryti. Todėl dažnai katės pripažįsta tik dėžutes su užpildais. Jeigu jūs nuspręsite rinktis dėžutę su sieteliu, nepamiršite jos išplauti po katės apsilankymo.

Įpratinimas

Katės organizmas taip sutvertas, kad į tualetą katės eina iškart po pavalgymo. Tam, kad pripratintumėte katę ant tualeto, iš pradžių nuneškite ją į dėžutę iškart po pašėrimo. Stebėkite, kad katė dėžutėje atliktų tualeto reikalus.

Laikui bėgant katė prisimins, kur yra jos tualetas, tačiau nereikalaukite to iš jos greitai: net jeigu iš pradžių jūsų augintinis nuklys visai ne į tą pusę, pasistenkite nebausti jo stipriai, o ryžtingesniu tonu pasakykite – „Negalima!” ir pasodinkite į dėžę. Retai, tačiau būna, kai kačiukas niekaip negali priprasti prie paskirtos vietos. Pabandykite pabarti savo augintinį, tačiau nestipriai. Jokiu būdu nesuduokite jam fiziškai – tai neveiksminga ir gali dar pabloginti situaciją. Atneškite kačiuką į dėžę ir „įtikinkite“ jį ja naudotis. Jūs turite pademonstruoti savo atkaklumą ir pastovumą prieš mažylio kaprizus, tačiau tik „švelniai“, be nervų. Išteptą augintinio vietą būtina švariai išplauti ir dezinfekuoti, kad pasinaikintų kvapas, kuris gali iš naujo jo pritraukti katiną.


Kodėl kačiukas atsisako daryti į dėžutę?

Atsisakymas daryti į dėžutę ne visada reiškia katės nenorą ar kaprizus. Tokio elgesio priežastys gali būti visiškai kitos. Gali būti, kad katei nepatinka dėžėje naudojamas užpildas, dėžės dydis (truputį per didelis ar per mažas), arba purškiamas tualeto gaiviklis, kurio kvapo nemėgsta jūsų katinas. Seniai nekeistas užpildas taip pat gali būti nėjimo į dėžutę priežastimi, ypač jeigu jūsų augintinis labai jautrus. Kai kuriems katinams reikia padėti dvi dėžutes, nes į vieną dėžutę ir antrą kartą jie neina.

Taip pat skaitykite: Žaidimai su kateKodėl katės murkia?

Leave a Reply