Šunų viešbutis

Kada šunį vesti pas veterinarą?

Jei auginate šunį, svarbu įprasti laiku pastebėti požymius ar simptomus, kurie gali būti ligos priežastimi. Norėdami tinkamai prižiūrėti savo augintinį, atkreipkite dėmesį į toliau aprašytus požymius. Pagal juos galėsite nuspręsti, ar reikia šunį vesti pas veterinarą.

Viduriavimas

Kaip ir kitiems naminiams gyvūnams, taip ir šuniui reikalinga veterinaro apžiūra, jei viduriavimas užsitęsia ilgiau nei vieną ar dvi dienas. Viduriavimas savaime dažnai nėra liga. Jei užsitęsia, gali būti dehidratacijos požymis.

Sužeidimai

Sužeidimai ir panašūs požymiai ant augintinio kūno gali reikšti, kad jis tiesiog susipešė su kitu šunimi. Situacija tampa pavojinga tuomet, kai kitas šuo yra laukinis ir serga pasiutlige, kuri yra neišgydoma liga. Pavojus ja užsikrėsti yra ne tik Jūsų šuniui, bet ir aplinkiniams žmonėms. Šio pavojaus išvengsite, jei kasmet skiepysite savo šunį nuo pasiutligės. Rimti sužeidimai ir žaizdos sukelia skausmą ir padidina infekcijos tikimybę, todėl veterinaro apžiūra ir gydymas reikalingi.

Aukšta temperatūra

Nėra paprasta sužinoti, ar Jūsų šuo turi temperatūros, ar ne. Vis dėlto jei įtariate aukštą temperatūrą, geriau kuo skubiau nuvesti augintinį pas veterinarą. Karščiavimas yra požymis, kuris gali pranešti apie daugybę įvairių susirgimų ir negalavimų. Tai simptomas, dėl kurio būtina pasirodyti veterinarui.

Keistas augintinio elgesys

Paprastai šeimininkai atskiria, kada šuo elgiasi įprastai, o kada jo elgesys pasidaro keistas. Pastebėję neįprastą augintinio elgesį, stebėkite jį ir kontroliuokite. Jei tokia būsena užsitęsia ir tampa nebekontroliuojama, veskite augintinį pas veterinarą. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, jei gyvūnas per trumpą laiką priauga ar numeta daug svorio, nes tai gali būti ligos požymis.

Šlubavimas

Nuveskite šunį pas veterinarą, jei pastebite šlubavimą ar judėjimo sutrikimą. Šis sveikatos sutrikimas gali reikšti traumą arba ligą, pavyzdžiui artritą, klubo sąnario displaziją arba kelio sąnario disko susirgimą. Prieš vedant pas veterinarą, pasiteiraukite jo, kokiu būdu numalšinti augintiniui skausmą.

Kirmėlės

Šunys dažnai turi kirmėlių, kurios nėra pavojingos sveikatai, jei greitai išnyksta. Tačiau būtina greitai imtis priemonių jas pašalinti. Ar šuo turi kirmėlių, gali parodyti jo vėmimas, viduriavimas, svorio netekimas, nors apetitas išlieka normalus, taip pat mieguistumas. Kirmėlių aptiksite šuns išmatose ar vėmaluose. Kirmėles išgydysite duodant šuniui tablečių nuo kirmėlių arba nuvedę šunį pas veterinarą, kuris nustatys diagnozę.

Odos problemos

Dažnas šuns kasymasis, šerių slinkimas, išbėrimas gali būti alerginės reakcijos ar parazitų infekcijos ženklas. Jei aptiksite bet kokį patinimą ar gumbą, veskite šunį pas veterinarą. Stebėkite bet kokius gumbo ar panašaus darinio spalvos ir dydžio pakitimus.

Kvėpavimo sutrikimai

Pastebėjus ašarojančias akis ar varvančią nosį, taip pat čiaudulį, reikia kreiptis į veterinarą. Tai kvėpavimo sutrikimo požymiai. Kosulys, tankus ir apsunkintas kvėpavimas gali rodyti su kvėpavimu susijusias ligas, pavyzdžiui, širdies sutrikimą. Patankėjęs kvėpavimas nuo karščio gali būti pavojingas dėl dehidratacijos ar šilumos smūgio rizikos, todėl šiuo atveju būtinai kreipkitės į veterinarą. Paprašykite suteikti informacijos, kaip prižiūrėti šunį karštu metų laiku.

Dantų problemos

Dėl dantų problemų šuo gali nustoti ėsti, todėl bus būtina veterinaro apžiūra. Tai gali būti kramtymo problemos, kraujuojančios dantenos ar skausmas nasruose. Kad išvengtumėte tokių problemų ateityje, paprašykite veterinaro patarimų, kaip tinkamai prižiūrėti šuns dantis.


Akių problemos

Akių problemos šunims pasireiškia kaip apsiblaususios, raudonos akys, žvairumas, akių trynimas ar ašarojimas. Šie požymiai gali reikšti infekciją ar vieną iš šunų akių ligų. Paprašykite veterinaro priežiūros patarimų augintinio akims.

Taip pat skaitykite: Kaip suprasti, kad šuo susirgo?, Šunų ligos

Leave a Reply