Šunų viešbutis

Ausų priežiūra: kaip valyti šuniui ausis

Reguliari, kartą per savaitę, ausų apžiūra ir valymas leidžia jūsų augintiniui išvengti daugelio nemalonumų.

Šie nemalonumai daugiausiai yra susiję su dažniausiai pasitaikančiais susirgimais, tokiais, kaip ausų erkutės ar otitas. Abi šios infekcijos be galo nemalonios, gali tapti chroniškais susirgimais ir reikalauja ilgalaikio (iki kelių mėnesių) gydymo, o visiškai apleidžiant ir neprižiūrint gali baigtis mirtimi.

Atminkite, kad jeigu šuo kaso ir prispaudžia ausis, krato galvą, jeigu apžiūrint jūs pastebėjote tamsias apnašas arba pajutote nemalonų kvapą, tučtuojau kreipkitės pas veterinarą!

Zoo-vaistinėse galima įsigyti specialius losjonus, skirtus valyti ausis. Paprastai reikalaujama kelis tokios priemonės lašus įlašinti į ausies kanalą ir pamasažuoti ausį, kad preparatas patektų kuo giliau į vidų. Paskui losjono perteklius pašalinamas minkštu tamponu, užvyniotu ant vatos pagaliuko.

Baimintis dėl būgnelio saugumo nereikėtų, todėl, kad šuns ausies kanalas turi L-tipo formą, tačiau atsargumas ir švelnumas šiame procese nepakenks.


Losjono likučiai bus pašalinti iš ausų po to, kai šuo gerai pakratys galva.

Procedūros metu kalbėkitės su šunimi tiktai ramiu, švelniu tonu, girkite jį, o baigdami paleiskite jį, duodami komandą „laisvai“ ir būtinai apdovanokite jį skanėstu.

Taip pat skaitykite: Kaip prižiūrėti šunų ausis?Šuns kailio priežiūra

Leave a Reply