Šunų viešbutis

Kačių kastracija

Kuo skiriasi kastracija nuo sterilizacijos?

Katinams kastracijos metu padalina sėklides per du pjūvius į kapšelį. O sterilizacijos metu paprasčiausiai sėklidės perrišamos virvele.

Sterilizacija yra mažiau pavojinga operacija, tačiau ji palieka jums galimybę susidurti susunkumais gyvūno lytinio potraukio metu. Tai reiškia, jog katės ir toliau palieka savo ženklus ir „šaukia“. Sterilizacijos atveju jie tiesiog neatsiveda palikuonių. Dėl to sterilizuoti katinus nėra prasmės, katinams rekomenduojama kastracija.

Kada daryti operaciją?

Egzistuoja dviejų septynetų taisyklė – nuo septynių mėnesių iki septynerių metų. Taigi, nuo septynių mėnesių galima daryti operaciją, išskyrus keistas, „susintetintas“ veisles, pas kurias vėluoja brendimas. Kates geriausiai kastruoti iki susiporavimo.

Būkite pasiruošę šiems atvejams:

  1. Po operacijos gyvūnui būtina suteikti tylią ir ramią vietelę. Vienas geriausių variantų būtų patiesti rankšluostį vonios kambaryje šalia baterijos (šiltoje vietoje). Taip pat reikia būtinai prižiūrėti gyvūną, kol praies narkozės poveikis.
  2. Nuo kitos dienos po operacijos, prireiks kartą per dieną, dvi tris dienas naudoti peroksidą, briliantinę žalumą arba streptocidą.
  3. Aukšta temperatūra ir uždegiminiai procesai nutinka retai. Tačiau tai turi būti stebima.
  4. Po kastracijos (sterilizacijos) gyvūną būtina šerti pagrinde tik dietiniais produktais. Taip pat visiškai reikia atsisakyti žuvies (žalios žuvies ar mėsos jokiu būdu negalima duoti – tai provokuoja akmenligę). Būtina kontroliuoti maisto kiekį ir parūpinti, kad nuolat būtų vandens.
  5. Ne mažiau svarbu nustatyti: kuo būtent jūs šersite katiną. Sumaišyti naminį maistą ir pašarą nerekomenduoja veterinarai. Arba naminis maistas (mėsa, paukštiena, daržovės, košės, pieno produktai), arba mėgstami drėgni pašarai, kurie leidžia profilaktiškai apsaugoti nuo akmenligės.

Taip pat skaitykite: Kastruoto katino maitinimasKačių sterilizacija

Leave a Reply