Šunų viešbutis

Šuo loja į skambutį ir stuksenimą į duris


Jeigu jūsų šuo loja į skambutį, į stuksenimą į duris, ant įeinančių pro duris žmonių – tai didelė problema, kuri sukelia nemažai nepatogumų šuns šeimininkams.

Kodėl šuo loja į skambutį arba stuksenimą į duris?

Daugelis tokį lojimą laiko šuns agresijos pasireiškimu. Labiausiai paplitusi šeimininkų reakcija į tokį lojimą – tai šuns nubaudimas nuolatiniais šūksniais „Fu!“, „Negalima!“, „Baik, kam pasakiau!“.

Bet dažniausiai tokio lojimo priežastis yra šuns baimė. Lodamas ant jam atrodančio pavojaus jis bando išgąsdinti „priešą“, užkirsti kelią užpuolimui, atsikratyti nervinės įtampos, kuri kyla jam išsigandus.

Kaip atpratinti šunį loti į skambutį

Tuo momentu nubausdami šunį, jūs dar labiau pabloginate šuns išgąstį ir nepasitikėjimą savimi.

Kovoti su tokiu lojimu sudėtinga, kartais labai sunku, bet įmanoma. Teisingiausia būtų nukreipti šuns dėmesį nuo tokio lojimo tuo pačiu metu užtikrinant jo saugumą ir pašalinant kylantį susijaudinimą.

Paprašykite ką nors iš savo pažįstamų atlikti kartu su jumis kelis įėjimo pro duris pratimus. Jei šuo nemoka komandų, galima atsitūpti šalia jo, ir, jį kasant ir maitinant skanumynais, siekti to, kad reakcija į įeinantį pro duris būtų rami. Labai svarbu, kad įeinantysis neatliktų jokių neigiamų veiksmų šuns atžvilgiu, o atvirkščiai, jį pavaišintų ir paglostytų.

Jei šuo yra išmokytas atlikti jūsų pavestas komandas, tuomet uždavinys yra lengvesnis. Ypatingai tada, jeigu jis išmokytas atlikti komandas, skirtas ištvermei, veikiant dirgikliui.

Duodami šuniui komandą „Sėdėti“ arba „Gulėti“ ir, būdami šalia jo, jūs paprašote savo pagalbininką įeiti pro duris.


Kiekvienas kartas, kai pagalbininkas praeina pro duris, o šuo į tai reaguoja ramiai – tai jūsų pergalė. Ji turi laiku ir labai gausiai būti stiprinama glostymais, gerais žodžiais ir skanėstais. Kai tik šuo supras, kad kiekvienas įeinantis žmogus nekelia jam grėsmės, jis daugiau taip aršiai nebereaguos į įeinantįjį.

Taip pat skaitykite: Bausmė ir neigiamas sustiprinimasKaip atpratinti šuniuką kandžiotis?

Leave a Reply