Šunų viešbutis

Bendras šuns dresiravimo kursas: komanda „Fu, negalima“

Pagrindinė problema, iškylanti mokant šunį komandos „Fu“, yra tai, jog sunku sustabdyti šuns skrandžio reakciją. Tam, kad sėkmingai išmokytumėte šunį šios komandos, būkite kantrūs.

Nuo ko pradėti, mokant šunį komandos „Fu, negalima“

Mokymas neimti maisto pradedamas toli nuo įprastos maitinimo vietos ir tomis valandomis, kai šuo paprastai nemaitinamas. Perstatykite dubenį su maistu į kitą vietą ir nuveskite ten šunį. Šuns bandymus paimti maistą iš dubens nutraukite komanda „Fu!“ ir, jeigu komanda nesuveikia, pavadėlio trūktelėjimu. Šį pratimą galima pasunkinti, sustiprinti, patupdžius šunį šalia dubens ir palaikant jį šioje padėtyje. Šuns bandymus pakeisti padėtį, atsistoti šalia lėkštės, nutraukite komanda „Sėdėti!“, ištarta grasinančiu tonu. Jeigu šuo puola iš vietos ir bando šokti prie dubens, duokite komandą „Fu!“ ir staigiai truktelėkite už pavadėlio. Komandos atlikimą bei abejingą požiūrį į dubenį su maistu paskatinkite pernešdami lėkštę į įprastą vietą ir ten maitindami šunį.

Tolesnis įgūdžio mokymas vyksta taip: dresuotojas, būdamas šuniui už nugaros, laiko jį pririšęs prie trumpo pavadėlio. Dresuotojo padėjėjas išeina iš artimiausios priedangos su skanėstu rankoje. Priėjęs prie šuns, jis jį pašaukia, parodo skanėstą. Jeigu šuo trauksis link padėjėjo, dresuotojas ištaria komandą „Fu!“ ir trukteli pavadėlį.

Kitame etape maistas išmėtomas tokiu atstumu, kuris yra pasiekiamas šuniui. Šuns bandymus pauostyti maisto gabalėlius dresuotojas nutraukia komanda „Fu!“ ir staigiu truktelėjimu.

Abejingumas maisto, kurį siūlo padėjėjas, atžvilgiu yra sutvirtinamas skanėsto davimu iš savo rankų.

Vėliau dresuotojas pasislepia nuo šuns priedangoje ir pakeičia trumpą pavadėlį ilgu. Šuns bandymus siekti išmėtytų skanėstų dresuotojas sustabdo pavadėlio trūktelėjimais ir komanda „Fu!“.

Padėjėjas išmėto maisto gabaliukus toje vietoje, kurią nurodo dresuotojas. Paprastai ten, kur šuo dažniausiai eina pasivaikščioti; šios vietos nuolatos yra keičiamos. Dresuotojas išveda šunį pasivaikščioti pririšęs prie ilgo pavadėlio. Ištaręs komandą „Laisvai!“ ir paleisdamas šunį, dresuotojas nepertraukiamai jį stebi. Bandymai paimti skanėstą nutraukiami komanda „Fu!“ ir pavadėlio trūktelėjimu. Abejingumas numesto maisto atžvilgiu paskatinamas skanėstu.

Kuo dažniau ir įvairiau (pagal vietą, aplinką ir laiką) šuo bus provokuojamas nekelti specialiai numesto ar rasto maisto ir, teisingai pasielgus, skatinamas skanėstais, tuo tvirtesnis taps jo įgūdis neieškoti ir nekelti rasto maisto. Daugmaž taip pat yra dresuojamas bute gyvenantis šuo neimti maistą iš pašalinių.

Įprastos klaidos:


  • šuns maitinimas skirtingu paros metu;
  • leidimas imti maistą iš pašalinių ir pažįstamų;
  • užsiėmimų vykdymas su labai alkanu šunimi;
  • šuns palikimas be priežiūros;
  • vienodas maistas, kuriame nėra visų šuns organizmui reikalingų medžiagų.

Taip pat skaitykite: Komanda “Pas mane”Kaip išmokyti šunį duoti leteną?

Leave a Reply