Šunų viešbutis

Ką daryti, jei pasimetė šuo?

Pirmas žingsnis – sekti karštais pėdsakais: operatyviai apeiti rajoną (arba geriau apvažiuoti su mašina), kuriame pasimetė jūsų šuo. Jeigu šuo pasimetė šalia namų, apeikite visas vietas, kur jūs paprastai su jį vedžiojate. Jeigu augintinis pasimetė jam nepažįstamoje vietoje, patikrinkite visas apylinkes, ypatingą dėmesį skirdami vietoms, kur susirenka šunys, šiukšlių konteineriuose ir t.t.

Kai ieškosite šuns, stenkitės apklausti visus šunis vedžiojančius žmones. Būtinai apibūdinkite svarbiausius šuns bruožus: veislę, lytį, odos spalvą, slapyvardį. Jeigu paieškos nebuvo sėkmingos ir neradote savo mylimo augintinio – išplatinkite skelbimą apie dingusį šunį po visą teritoriją (stotelėse, prie parduotuvių, poliklinikų, taip pat veterinarijos kabinetų ir šunų vedžiojimo vietų).

Nepatingėkite skelbimų išplatinti visose mokyklose – vaikai su entuziazmu padeda ieškoti dingusių naminių gyvūnų, ypač jei jiems bus atlyginta (bus dar geriau, jei mokiniams padalinsite lapelius su augintinio aprašymu ir jūsų koordinatėmis).

Aprašymuose turi būti išsamiai aprašyta, kaip gyvūnas atrodo, arba dar geriau būtų įdėti nuotrauką.

Taip pat būtinai patalpinkite skelbimą internete. Peržiūrėkite skelbimus apie dingusius šunis laikraščiuose, šunims skirtuose forumuose ir pan.

Paskambinkite šioms instancijoms: mieste esančioms šunų prieglaudoms, šungaudžių tarnyboms, visoms stambioms miesto veterinarijos klinikoms, o jei šuo grynaveislis, paskambinkite veisėjui ir organizacijai, kurioje jis buvo užregistruotas.

Nuvažiuokite pasižiūrėti panašaus į jūsų augintinį šuns, nes per pasimetimo laiką jo išorė galėjo pasikeisti (susižeisti, sulysti, išsekti ir pan.)


Tik jokiu būdu nenuleiskite rankų ir nepraraskite vilties – jūsų mylimas augintinis būtinai atsiras!

Taip pat skaitykite: Kaip pripratinti šunį prie pavadėlio?Komanda “Pas mane”

 

Leave a Reply