Šunų viešbutis

Voljeras šuniui

Šiandien rinkoje — didžiulis voljerų šunims pasirinkimas, bet net ir esant tokiam pasirinkimui, kartais sunku ką nors išrinkti savo augintiniui. Vienam kaina neatitinka kokybės, kito netenkina konstrukcija — yra įvairių priežasčių dėl ko verta aptvarą daryti savomis rankomis.

Voljero dydis

Maksimalų dydį riboja tik Jūsų galimybės. Minimalų dydį pageidautina rinktis pagal šuns dydį ties ketera:

  • Iki 50 cm – 6 m²;
  • Nuo 50 cm iki 65 cm – 8 m²;
  • Daugiau nei 65 cm – 10 m².

Vietos parinkimas

Aptvarą geriausia statyti pietų, pietvakarių ar pietryčių pusėje. Taip pat reikėtų atsižvelgti į reljefą: geriausia — pati sausiausia vieta, natūrali šviesa ir šešėlis — pageidautina, kad šuo turėtų kur pasislėpti nuo kaitrios saulės.

Medžiagos ir statybos

Aklinos voljero sienos gali būti gaminamos iš bet kokios medžiagos, nekenksmingos šuniui. Naudojant medines lentas, voljero konstrukcija išeina nepavojinga ir patikima. Kaip pagrindas gali būti naudojamas n-tipo profilis arba dvigubas kampas, privirintas arba prie metalinio karkaso pritvirtintas varžtu.

Atvirą pusę galima pagaminti iš profilinio vamzdžio, pavyzdžiui, 40×20 mm ir kvadratinio arba apvalaus pjūvio 10 mm strypelio. Šį strypelį konstrukcijoje galima įtvirtinti suvirinus arba varžtu. Tarpą tarp strypų, priklausomai nuo šuns dydžio, galima daryti nuo 50 mm iki 100 mm. Taip pat atviriems voljero skyriams galima naudoti gatavas pakankamo tvirtumo metalinių tvorų paneles.

Grindims labiausiai tinka medinės lentos. Tokias grindis bus paprasta pakeisti. Tokia būtinybė gali atsirasti, jei lentos nėra gerai apdorojamos tam skirtais produktais, o tarpas tarp žemės ir medinių grindų — mažesnis nei 5 centimetrai. Šis tarpas itin svarbus, nes apsaugo nuo per didelių drėgmės sankaupų. Tvirčiausia ir patvariausia grindų konstrukcija yra tokia: medinės lentos sudėtos ant iš anksto suformuoto metalinio karkaso Voljero grindys turėtų būti šiek tiek pasvirusios — 1-3 laipsniais. Taip bus patogiau valyti voljerą, lengviau pasišalins drėgmė. Stenkitės daryti kuo mažesniu plyšius tarp lentų, jas klokite išejimo link.

Aptvaro stogas gali būti padarytas iš įvairių medžiagų, pavyzdžiui, skardos, šiferio. Stogas iš metalo kels didžiulį triukšmą per lietų ar krušą, o tai gali sutrikdyti šunį. Todėl, darydami tokį stogą, turėtumėte pasirūpinti ir papildoma garso bei šilumos izoliacija. Stogo nuolydis turėtų būti į tą pusę, kur yra drenažas. Kitaip vanduo gali kauptis po voljeru.


Voljero durys turėtų atsidarinėti į vidų.

Taip pat skaitykite: Šuns letenėlių priežiūraKuo negalima šerti šuns?

Leave a Reply