Šunų viešbutis

Kaip įpratinti šunį eiti į tualetą lauke?

Kai jūsų šuneliui jau padaryti pirmieji skiepai ir jis jau tvirtai stovi ant kojų, sekantis etapas jūsų tarpusavio santykiuose — tai bendras sugyvenimas viename gyvenamajame plote. Tam būtinai reikia išmokyti šunį eiti į tualetą lauke, nes kitaip jūsų kilimams, parketui arba nervams gali būti sukelta labai didelė žala.

Atminkite, kad šunys yra labai tvarkingi gyvūnai. Jie dažnai patys išsirenka nuolatinę vietą tualetui. Tam, kad atpratintumėte šunelį daryti balas būtent toje vietoje, reikia apriboti jo judėjimą po butą. Šuo niekada nepridarys ten, kur miega. Kai kurie šeimininkai netgi pririša savo augintinius prie grandinės arba patupdo į narvą, kad jie mokytųsi pakentėti. Bet tuo metu šuo neturi sėdėti uždaroje erdvėje visą laiką. Įkalinimas reikalingas tik tam, kad jūs visuomet žinotumėte, kuo užimtas augintinis tuo metu, kai jūsų nėra.

Įdėmiai išnagrinėkite savo šuns įpročius. Užsirašykite, kokiu laiku jis eina į tualetą ir po ko tai atsitinka. Didžiajai daliai šuneliu labiausiai patinka nusilengvinti po miego arba valgio. Pageidautina sudaryti grafiką, pagal kurį jūs iš karto suprasite, kokiu laiku reikėtų išvesti šunį į lauką.

Kai tiktai pastebite, kad šunelis pradėjo nerimti, būtina iš karto nunešti jį į lauką. Pirmuoju laiku teks išvedinėti šunelį po 5-6 kartus per dieną. Mažylio organizmas dar nesustiprėjo, todėl kentėjimas jam kenks. Pabandykite nukreipti šuns dėmesį nuo poreikio kokių nors garsų pagalba, laikykite jį ant rankų, kad jis nespėtų paradyti balutę ant laiptų arba koridoriuje.

Einant pasivaikščioti svarbu nepraleisti momento, kai šuo padarys savo šlapią reikalą. Būtinai jį pagirkite. Duokite mažyliui skanėstą, pažaiskite su juo mėgstamą žaidimą.

Jei šuo ir toliau šlapinasi namie

Ką gi daryti, kai jūs matote, kad po pasivaikščiojimo šunelis vėl padarė balutę ant parketo? Reikia būtinai iš karto jį nubausti. Laikas tokiu momentu turi labai svarbią reikšmę. Jeigu tai padarysite po valandos ar po dviejų, tai šuo gali nesuprasti, kuo būtent jis nusikalto. Geriausia pamėginti sustabdyti arba nubausti šunelį kokiu nors garsiu garsu. Pavyzdžiui, imti garsiai ploti delnais arba riktelėti.

Atkreipkite dėmesį:

Jeigu po visų jūsų pastangų mažylis ir toliau atlieka šlapius reikalus namuose, tai reikėtų nuvesti jį pas veterinarą. Gali būti, kad jis turi problemų su šlapimo pūsle.

Keli patarimai:


Nerekomenduojama naudoti įprastas valymo priemones tam, kad pašalintumėte kvapą toje vietoje, kur jūsų šuo nuėjo į tualetą. Tai yra todėl, kad didžiojoje dalyje iš jų į sudėtį įeina amoniakas, o tai tik paskatins šunelį. Geriausia būtų išplauti grindis specialia priemone, o į neseniai buvusios balos vietą pastatyti dubenį su maistu arba vandeniu.

Taip pat skaitykite: Kaip išmokyti šuniuką atlikti gamtinius reikalus namuose?Tinkamas šuniuko elgesys namuose.

Leave a Reply