Šunų viešbutis

Kaip išmokyti šunį nešioti rūbus ir batus pasivaikščiojimų metu

Žema temperatūra, patižęs pavasario sniegas, cheminių medžiagų miestų gatvėse naudojimas priverčia aprengti ir apauti ir mūsų augintinius. Kaip gi galima pripratinti šunį prie neįprastų pasivaikščiojimui detalių? Štai keletas patarimų.

1. Nupirkę naują rūbą ar batus savo šuniui ir atnešę į namus pirmą kartą, atidarykite pakuotę ir leiskite jiems išsivėdinti vonioje ar šviežiame ore.

2. Pirmą kartą rengiant rūbais ar aunant batus, būtina: padaryti tai namuose, leisti šuniui pabūti su jais ir po trijų-penkių minučių nuimti. Pakartoti šią aprengimo procedūrą namuose keletą kartų.

Labai svarbu: pirmo aprengimo metu būtina atitraukti šunį ir privilioti gabalėliu skanumyno (sūriu, dešra, džiovinta žuvimi ir t.t.), siekinat išlaikyti sąlyginį refleksą: apsirengimas rūbais ir batų apsiavimas, tada skanumynas ir pasivaikščiojimas!


3. Išeidami pasivaikščioti pirmą kartą, su savimi taip pat turėkite skanumynų arba žaisliuką, atitraukti šunį nuo nepatogaus pojūčio letenose. Po pirmojo karto, kaip taisyklė, šuo vaikšto nebejausdamas rūbų ir batų.

Taip pat skaitykite: Šuns letenėlių priežiūraKaip apsaugoti šuns letenėles nuo druskų keliuose?

Leave a Reply